• Az egészségügyben, különös tekintettel az orvosi ügyeleteken meglévő akut humán erőforrás hiánya enyhítése, a közérdekű önkéntes tevékenységet vállaló magánszemélyek bevonásával, az ehhez szükséges képzési-oktatási tevékenység finanszírozása és szervezése. Az egészségügyi intézmények, elsősorban az orvosi ügyeletek működési feltételeinek és az ott dolgozók munkavégzési körülményeinek javítása, műszerezettségének és egyéb technikai felszereltségének korszerűsítése, színvonalának emelése.
  • Budapest és Pest megye területén egy olyan elméleti és gyakorlati oktatói tevékenység megszervezése iskolai rendszeren kívül, amely lehetővé teszi városban, és térségben élő fiatalok és felnőttek részére a laikus elsősegély oktatást. A laikus elsősegély oktatásról az alapítvány képzési programot készít, amelyet oktatói tanácsadói szekértő felügyelete mellett elkészít, és engedélyezési eljárásban azt benyújtja a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalhoz. 
  • Egészségügyi dolgozóknak szakmai továbbképzések szervezése és lebonyolítása elsősorban Főváros és Pest megye területén.
  • Budapesten  egy olyan oktató terem kialakítása ahol laikus elsősegély oktatás  elméleti, gyakorlati formában biztosítva legyen.
  • OKJ-s egészségügyi képzettségek megszervezése hiány szakmák kiszolgálása.